Waar bent u naar op zoek?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Herfst! Dat betekent vallende bladeren, lange herfstwandelingen & heerlijke comfort food. Wat dacht je van een Zuiderse salade met geroosterd lookbrood & Vegan Andalouse Southern Garden? Voeg krielaardappelen, groene boontjes, kerstomaatjes, rode paprika en rode ui samen en meng er een flinke lepel Vegan Andalouse onder. Werk af met wat geroosterd lookbrood en je krijgt een heerlijk herfstgerecht. Ideaal voor wanneer je niet veel tijd hebt, maar toch lekker wil eten op een druilerige herfstdag. Smakelijk!

Ontdek hier het volledige recept.

Wist je dat La William de laatste jaren meer en meer de focus legt op duurzaamheid? We trachten een erg sterk kwalitatief product af te leveren, dat klaar is voor de toekomst. Dit doen we door middel van enkele concrete acties:

Ook dit jaar bundelt La William opnieuw de krachten met Tryvegan. De Tryvegan campagne zet zich elk jaar in november in voor meer bewustzijn rond veganisme en daagt mensen uit om een maand lang vegan te eten. La William draagt graag zijn steentje bij met verschillende heerlijke vegan recepten en goodiebags waar onze sauzen deel van uit maken. Doe jij ook mee? Schrijf je dan snel in via de website van Tryvegan, www.tryvegan.be.

Blijf daarnaast ook op de hoogte van vegan nieuwigheden via onze instagrampagina @lawilliam_vegan!

De naam La William

Onze nieuwsbrief is niet compleet zonder in de historiek van het merk te duiken. Want weet jij trouwens waar de naam La William vandaan komt? Hiervoor dienen we terug te gaan naar de jaren ’50 van de vorige eeuw. Toen een man genaamd William druk in de weer was in zijn kelder in het Brusselse om heerlijke sauzen te maken. Zijn mayonaise op authentieke wijze werd zo’n begrip in de regio dat men al snel sprak over “La mayonnaise de la William”. Zo ontstond de merknaam voor de authentieke sauzen die we vandaag allemaal kennen.

Deze maand zetten we 2 specifieke sauzen in de verf & dat doen we niet zomaar. Beide sauzen zijn namelijk vanaf dit najaar te verkrijgen bij Colruyt in een handige 700ml verpakking. Zo kan je extra lang genieten van je favoriete saus!

Enerzijds hebben we onze Tomato Ketchup, een ketchup met een volle en intense smaak dankzij de mediterrane tomaten die we ervoor gebruiken. Bereid volgens een authentiek bereidingsproces én met een kruidige toets ontworpen door onze La William Chefs.

Voor de échte kruidenliefhebbers brachten we de onze Américaine Maison uit, de naam alleen al doet je watertanden: een beetje Frankrijk, met een scheut Amerika en dat gebonden door écht vakmanschap uit … België. Het rijke smakenpallet van deze saus past precies bij een heerlijke tomatensalade, knapperige frietjes of natuurlijk als basis voor jouw filet américain.

Mayonaise, iedereen kent de heerlijk witgele saus wel. Bij La William onderscheiden we 3 soorten:

Welke variant je ook kiest, ze zijn allemaal heerlijk bij frietjes, groentenburgers & allerhande snacks! Smakelijk!

La William werd geboren in 1963. De oorsprong van het merk gaat echter al terug tot voor de Expo-58 jaren. Maar wist je ook dat de echte wortels van La William in de frituurwereld liggen?

Al van in de jaren ’60 maakt La William sauzen in het Brabantse Londerzeel. Kleinschalig, ‘van bij ons’ en met respect voor traditie en authenticiteit. En het is net deze combinatie die er voor zorgde dat elke frituur in België La William leerde kennen. Het merk legde de focus dan ook vooral op het onderhouden van sterke relaties met de frituuruitbaters én hen een uitstekende service bieden. Dit gaf de friturist een gevoel van vertrouwen en zekerheid. Zo groeide het bedrijf uit tot de vaste waarde die het vandaag voor menig frituur is.

Naar jaarlijkse gewoonte gaan heel wat jeugdbewegingen in de zomer op kamp. Zo ook Chiro Liezele, Chiro Bornem en KSA Puurs, verenigingen in de directe omgeving van La William.

Op zomerkamp gaan is immers dé ideale manier om nieuwe vrienden te maken, samen te werken, onafhankelijk te worden, te ravotten en zoveel meer. Omdat het organiseren van zo’n kamp vaak heel wat energie & financiële middelen vergt van de leiding, tracht La William de plaatselijke verenigingen hierin bij te staan, door jaarlijks heel wat van onze sauzen te doneren. Op deze manier wordt elke maaltijd op kamp een groot succes!