INGREDIËNTEN TEMPURA GROENTJES VOOR 2 PERSONEN:
La William Vegan Cocktail Mouth-Watering Heights
• 5 el maïzena
• 3 el aquafaba
• 150 g zelfrijzende bloem
• 250 ml bruiswater
• Zout
• Groenten naar keuze: champignons, paprika, prei, worteltjes, bloemkool,…
• Sesamzaadjes
• Munt & limoen
BEREIDING:
- Verwarm de friteuse op 190°C.
- Snij de groenten in hapklare stukjes.
- Plaats alle groenten in een kom en voeg 2 el maïzena toe. Gebruik je handen en meng tot alle groenten bedekt zijn met maïzena.
- Voor de tempura: Meng de aquafaba, 3 el maïzena, bloem, bruiswater en zout goed samen tot een glad en lopend deeg.
- Dompel de groenten in het deeg en haal het overtollige deeg er eventueel af met een tangetje vooraleer je de groentjes in de friteuse legt.
- Frituur de groentjes gedurende 5 à 6 minuten tot de groentjes lichtbruin en krokant zijn.
- Leg de tempura groentjes direct op keukenpapier en besprenkel ze met zout, sesamzaadjes, limoensap en munt.
- Serveer samen met LA WILLIAM Vegan Cocktail Mouth-Watering Heights, Smakelijk!